Akıllı Teknolojiler Yaz Okulu
PROGRAMLAR

Akıllı Teknolojiler Yaz Okulu

8-19 Ağustos 2022

ONLINE BAŞVURU

Analog Elektronik

Dr. Öğr. Üyesi Okan Zafer Batur

Analog işaretler ve elektrik devre elemanları ile giriş yapılacak derste analog filtre üzerine uygulama ve örnekler işlenecektir. Elektronik devre elamanları olarak diyod ve transistörlerinin çalışma prensipleri anlatılacak ve yarıiletken devre elemanları ile devre tasarımı ve AC-DC dönüştürücüler ve yükselteçler uygulamalı olarak gösterilecektir.

 

Makine Öğrenmesi

Dr. Öğr. Üyesi Yeşim Öniz

Bu ders kapsamında makine öğrenmesinin temel yaklaşımları ele alınacak ve  farklı yöntemler gerçek veri setleri üzerinde uygulamalı olarak gösterilecektir. Denetimli ve denetimsiz öğrenme teknikleri, regresyon, kümeleme ve sınıflama problemleri incelenerek her biri için yaygın olarak kullanılan algoritmalar detaylı olarak işlenecektir.

 

Python Kodlama

Doç. Dr. Tuğba Dalyan

Bu ders kapsamında Python programlamanın temelleri olan değerler ve değişkenler, ifadeler ve aritmetik işlemler, koşullu ifadeler, döngüler ve fonksiyonlara yer verilecektir. Bu sayede ders ile Python programlama dilinin temellerini öğrenen öğrenci, kendisini geliştirerek yapay zekâ, bilimsel hesaplama, nesnelerin interneti (IOT) gibi günümüzün en gündemdeki uygulama alanlarına yönelik geliştirmeler yapılabilecektir.

 

Gömülü Sistemler

Dr. Öğr. Üyesi Baykal Sarıoğlu

Bu ders kapsamında çeşitli sensörler, motorlar ve çevre elemanları kullanılarak bir gömülü sistemin oluşturulması uygulamalı olarak gösterilecektir. Ders ile öğrenci bir gömülü sisteme program yazmayı ve gömülü sistem donanımını hayata geçirmeyi öğrenecektir.

 

Nanoteknoloji

Doç. Dr. Yiğit Dağhan Gökdel

Bu ders kapsamında mikro ve nano büyüklükteki algılayıcı (sensör), hareketlendirici (actuator), entegre devre (IC) ve benzeri sistemlerin nasıl üretilip gerçekleştirildiği incelenecektir. Yarı iletken malzemelerin ve özellikle silisyum (Si) tabanlı teknolojilerin irdeleneceği derslerde, öğrencilere günümüz bilim ve mühendisliğinde camın asıl hammaddesi olan kumdan başlayarak nasıl mikroişlemcilere ulaşıldığı detaylı olarak anlatılacaktır. 

 

Ses ve Görüntü İşleme

Dr. Öğr. Üyesi İpek Şen

Bu ders kapsamında işaret işlemenin temelleri ve örnek uygulamalar gösterilecek, zaman ve frekans uzayları ve aralarındaki dönüşümler hakkında bilgi verildikten sonra MATLAB ile pratik ses ve görüntü işleme uygulamaları yapılacaktır.

 

Sistem Analizi ve Optimizasyon Teknikleri

Arş. Gör. Ergun Arı

Bu ders kapsamında üretimin tasarımı ve yönetimine yönelik temel bilimsel ve mühendislik yöntemleri tanıtılacak; bir sistemin modellemesi ve optimizasyonu konseptlerinden bahsedilecek; sistem düşüncesi yaklaşımı, kritik düşünme ve karar verme süreçleri detaylı olacak anlatılacaktır.

 

Kuantum Bilgisayarları ve Kuantum Hesaplamaları

Dr. Öğr. Üyesi Yücel Yıldırım

Ders kapsamında günümüzdeki süper bilgisayarlarda çözülmesi imkânsız problemleri çözebilecek potansiyele sahip kuantum bilgisayarları hakkında genel ve kavramsal bilgiler verilecektir; kuantum bilgisayarlarının klasik bilgisayarlardan farkı, kuantum donanım, kübit (Qubit), süper konum, kuantum ölçüm, kuantum hesaplamalar gibi temel konular ve kavramlar irdelenecek ve yakın geleceğimizi önemli ölçüde şekillendireceği öngörülen kuantum teknolojisinin hayatımız üzerindeki etkileri tartışılacaktır.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lise Yaz Okulu’nu iptal etme hakkını saklı tutar.

SIK SORULAN SORULAR

Lise Yaz Okulu 8-19 Ağustos 2022 tarihlerinde gerçekleşiyor.
Lise Yaz Okulu İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde yüz yüze gerçekleştirilecek.
Liselerin 9-10-11-12. sınıf öğrencileri Lise Yaz Okulu’na başvurabilir.
Programlar kısmında detaylı bilgi mevcuttur. Her program için kontenjan bulunmaktadır.
Tarihleri çakışmadığı sürece birden fazla program seçebilirsiniz.
Evet, her gün dersler bittikten sonra farklı etkinlikler yapılacaktır. Etkinlikler sayfamızdan detaylı bilgi alabilirsiniz.
Evet, Lise Yaz Okulu’nu başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilecektir.
Son başvuru tarihi 1 Ağustos 2022
Program Tarihler Ücret
Akıllı Teknolojiler Yaz Okulu 8-19 Ağustos 2022 5000₺ (KDV Dahil)
Sosyal Bilimlere Giriş Yaz Okulu 8-12 Ağustos 2022 5000₺ (KDV Dahil)
Dünden Bugüne Ekonomi Yaz Okulu* 8-12 Ağustos 2022 3000₺ (KDV Dahil)
İşletme Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar Yaz Okulu* 15-19 Ağustos 2022 3000₺ (KDV Dahil)
Önce Sağlık Lise Yaz Okulu* 8-12 Ağustos 2022 2750₺ (KDV Dahil)
*Tarihlerin uygun olduğu iki programı seçen öğrencilerimize ikinci pakette %25 indirim uygulanacaktır.
Ödeme ile ilgili bilgiler ön başvurunuz sonrasında ilgili ekip tarafından size iletilecektir.