Akıllı Teknolojiler Yaz Okulu
PROGRAMLAR

Akıllı Teknolojiler Yaz Okulu

1-5 Temmuz 2024

ONLINE BAŞVURU

Nanoteknoloji

Dr. Öğr. Üyesi Gülsen Betül Aktaş

Bu ders kapsamında mikro ve nano büyüklükteki algılayıcı (sensör), hareketlendirici (actuator), entegre devre (IC) ve benzeri sistemlerin nasıl üretilip, gerçekleştirildiği incelenecektir. Yarı iletken malzemelerin ve özellikle Silisyum (Si) tabanlı teknolojilerin irdeleneceği derslerde, öğrencilere günümüz bilim ve mühendisliğinde camın asıl hammaddesi olan kumdan başlayarak nasıl mikroişlemcilere ulaşıldığı detaylı olarak anlatılacaktır. 

 

Mikrobiyolojide Modern Teknikler

Dr. Öğr. Üyesi Ali Deniz Dalgıç

Ders 2 saat teorik ve 2 saat deneysel olarak gerçekleştirilecektir. Teorik derslerde, mikroorganizmaların kültür ve metabolik özellikleri, genetiği, mikrobiyal büyüme konuları ele alınacaktır. Ardından deneysel kısımda kullanılacak tekniklerin teorik eğitimi verilecektir. Dersin deneysel bölümünde, laboratuvar ortamında besi yeri ile katı besi yeri hazırlanması, hazırlanan katı besi yerine bakterinin "spread plate" tekniği ile ekilmesi uygulamalı olarak gösterilecektir. Ardından UV ışığın zamana ve dalga boyuna bağlı olarak bakteri büyümesi üzerindeki etkisini görmek için deney yapılacaktır. Deney sonuçlarını öğrenciler bir sonraki gün inceleme fırsatı bulacaktır.

 

Biyomekatroniğe Giriş

Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Başar Aka

Bu ders biyomekatroniğin biyo-sensörler, biyo-eyleyiciler, biyo-hareket, biyo-robotik ve biyomekanikten, haptik (dokunsal geri bildirim) sistemlerine kadar disiplinler arası unsurlarını kapsamaktadır. Ders, öğrencileri bu tür sistemlerin tasarım ve analiz süreçleri konusunda yönlendirecek ve birçok ilgili uygulama hakkında bilgi verecektir. Biyo-keşif, biyo-kısıtlamalar, biyo-ölçeklendirme ve biyo-seçim dahil olmak üzere biyo-ilham mühendislik tasarım metodolojisi işlenecektir.

 

Sistem Analizi ve Optimizasyon Teknikleri

Öğr. Gör. Ergun Arı

Bu ders kapsamında üretimin tasarımı ve yönetimine yönelik temel bilimsel ve mühendislik yöntemleri tanıtılacak; bir sistemin modellemesi ve optimizasyonu konseptleri verilecek; sistem düşüncesi yaklaşımı, kritik düşünme ve karar verme süreçleri detaylı olarak anlatılacaktır.

 

Yenilenebilir Enerji Kaynakları

Öğr. Gör. Zafer Yavuz Aksöz

Bu ders kapsamında yenilenebilir enerji kaynakları tanıtılacak; yenilenebilir ve yenilenemeyen enerji kaynaklarının kullanıldığı santrallerin çevreye olumlu ve olumsuz etkileri detaylı olarak anlatılacak; dünyada ve Türkiye’de yenilenebilir enerji kaynakları için hukuku düzenlemelerden bahsedilecektir.

 

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Lise Yaz Okulu’nu iptal etme hakkını saklı tutar.

SIK SORULAN SORULAR

Hukuk Fakültesi ve Akıllı Teknolojiler Lise Yaz Okulu 1-5 Temmuz 2024, Mimarlık Fakültesi ve İletişim Fakültesi Yaz Okulu 8-12 Temmuz 2024 tarihlerinde gerçekleşiyor.
Lise Yaz Okulu İstanbul Bilgi Üniversitesi santralistanbul Kampüsü’nde yüz yüze gerçekleştirilecek.
Liselerin 9-10-11-12. sınıf öğrencileri Lise Yaz Okulu’na başvurabilir.
Programlar kısmında detaylı bilgi mevcuttur. Her program için kontenjan bulunmaktadır.
Tarihleri çakışmadığı sürece birden fazla program seçebilirsiniz.
Dersler dışında Beden Odaklı Dans Atölyesi ve Çikolata Atölyesi gerçekleştirilecektir.
Evet, Lise Yaz Okulu’nu başarıyla tamamlayan öğrencilere katılım belgesi verilecektir.
Son başvuru tarihi 13 Haziran 2024

Program

Tarih

Ücret

Hukuk Fakültesi Lise Yaz Okulu

1-5 Temmuz 2024

16000 TL + KDV

Akıllı Teknolojiler Lise Yaz Okulu

1-5 Temmuz 2024

16000 TL + KDV

Mimarlık Fakültesi Lise Yaz Okulu

8-12 Temmuz 2024

19000 TL + KDV

İletişim Fakültesi Lise Yaz Okulu

8-12 Temmuz 2024

16000 TL + KDV

Ödemenizi başvurunuzu tamamladıktan sonra yapabilirsiniz.